ONTDEK HET LICHT, IN HET DONKER

Dé workshop voor avondfotografie. Behind The Lenscap organiseert elke week een workshop avondfotografie. Deze worden in verschillende grote steden gehouden.

LEER DE TECHNIEK VAN AVONDFOTOGRAFIE

Voor veel fotografen is het een probleem om ’s avonds mooie en goed belichte foto’s te maken. Tijdens een avondvullende workshop leer je hoe je je camera gebruikt en gaan we in het centrum van een grote stad diverse locaties bezoeken om de techniek onder de knie te krijgen. Door zelf aan de slag te gaan onder begeleiding van Michiel Buijse, zal je voortaan zelf de meest waanzinnige avond-foto’s maken.

PRAKTIJKGERICHTE WORKSHOP AVONDFOTOGRAFIE

Waarom raken mijn foto’s zo snel bewogen? Waarom zijn ze soms te licht, soms te donker of helemaal niet scherp? Ligt het aan mij of de camera? Deze workshop avond-fotografie is bedoeld voor mensen die naast de creatieve kant ook graag technisch goede foto’s willen maken. Tijdens deze workshop krijg je van Michiel Buijse allerhande tips om je foto’s te verbeteren.

Voor de workshops in Rotterdam, verzamelen we bij Hotel New York. Adres: Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam

WAT GAAN WE DOEN

  • Fotograferen op de M-stand
  • Het scherpstellen van je onderwerp
  • Het effect van lange sluitertijden
  • Compositie bepalen
  • Technieken voor het optimale resultaat

WAT HEB JE NODIG

Voor deze workshop avond-fotografie dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflexcamera of systeemcamera waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen. Daarnaast heb je ook een stevig statief nodig. Een draadontspanner of afstandsbediening is zeker aan te raden. De flitser gaan we niet gebruiken deze avond.

Onder het genot van een welkomstdrankje legt Michiel de beginselen van avondfotografie uit. Alle belangrijke camera instellingen worden uitgelegd en je krijgt de tijd om deze ook op je eigen camera in te stellen. Doordat we dit gezamenlijk van te voren doen, heb je meer tijd over om op de verschillende locaties je foto’s te maken.

Behind The Lenscap
Amsterdam - Red Light District
avondfotografie
avondfotografie
avondfotografie